RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Over ti millioner barneslaver

Genève (NTB-AFP): 10,5 millioner barn helt ned i femårsalderen arbeider som tjenere under slavelignende forhold, viser en rapport Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) legger fram på Verdens dag mot barnearbeid.

Tre av fire barneslaver er jenter og de aller fleste er å finne i Afrika sør for Sahara i land som Burkina Faso, Ghana, Elfenbenskysten og Mali.

- Forholdene for mange av barna som arbeider som hushjelper og tjenere, utgjør ikke bare et alvorlig brudd på disse barnas rettigheter, men er også et hinder for å nå mange nasjonale og internasjonale utviklingsmål, sier Constance Thomas som leder ILOs program for å få slutt på barnearbeid.

ILO-rapporten viser også hvordan mange familier på landsbygda i Pakistan og Nepal ser seg nødt til å sende bort barna for at de skal arbeide som hushjelper og tjene penger som kan gå til nedbetaling av gjeld.

Også i Haiti arbeider hundetusenvis av barn som tjenere og hushjelper under slavelignende forhold, mange av dem drevet av nød som følge av det store jordskjelvet som rammet landet i 2010.

Tusenvis av unge etiopiske jenter blir også sendt til Midtøsten for å arbeide som hushjelper hvert år, går det fram av ILO-konferansen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere