RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overfallsjente (18) ba om unnskyldning

Foto: Jarle Pedersen (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
- Tøft gjort, men følte ikke det var helt fullhjerta, sier voldsoffer Sandra Isaksen.

Mandag startet rettssaken mot tre jenter i Sandra Isaksen-saken.

De tre jentene er tiltalt for under særdeles skjerpende omstendigheter å ha slått, lugget og sparket Sandra Hennie Isaksen gjentatte ganger mot hodet og overkroppen, slik at Isaksen fikk et kutt i bakhodet, sår på venstre kinnbein, et kutt under venstre øye og blåveis ved venstre øye.

Voldsepisoden skal ha skjedd på Notodden lørdag 28. august 2010.

Les mer: Jente (18) innrømmer Sandra-vold

Ba om unnskyldning
- Det var veldig bra å komme i gang med rettssaken, og bli ferdig med det. Det var litt skummelt i begynnelsen rett før vi traff igjen de tiltalte, men det gikk bedre enn forventa, sier Sandra Isaksen til Nettavisen.

Rett etter rettssaken fikk Isaksen et kort møte med den 18 år gamle tiltalte jenta.

- Hun kom bort og ba om unnskyldning. Hun sa unnskyld, og at hun angret på det hun gjorde, så gikk hun.

Sandra rakk imidlertid ikke å respondere på unnskyldning.

- Jeg synes det er bra gjort at hun kommer og ber om unnskyldning personlig, men det var veldig fort gjort. Men jeg føler kanskje ikke det var helt fullhjerta, påpeker Isaksen.

- Burde stå for det
Så langt har bare en av de tre jentene innrømmet straffskyld. 18-åringen som har innrømmet, er også tiltalt for å ha kommet med drapstrusler. De to andre tiltalte skal være 22 og 17 år gamle. Den eldste er arbeidsledig, og den yngste går på skole, ifølge Telemarksavisa.

- Jeg synes det er dårlig at de ikke kan stå for det dem har gjort. Gjort er gjort, og da burde de klare å stå for det, enten de liker det eller ikke.

Sandra Isaksen sier hun ikke har møtt eller snakket med de to andre jentene.

- Har du et ønske om å møte dem?

- Egentlig ikke, så lenge de nekter straffskyld, kommer de heller ikke til å be om unnskyldning for det de har gjort, og da har ikke jeg noe å snakke med de om.

Følg vår dekning av Sandra-saken på Nettavisens nye iPhone App

Fem utpekt - tre tiltalt
Totalt ble fem personer utpekt etter voldsepisoden, men bare tre personer står tiltalt. To gutter skal ha sluppet fri, til tross for at Sandra Isaksen mener guttene var minst like delaktige i episoden som jentene.

- Jeg synes det er helt bak mål. De var like mye innblandet som to av jentene som er tiltalt. Det er ganske rart. Han ene har jo innrømmet at han har vært med på det, og vitner har fortalt hva de så, og at han var med på det.

Ifølge Isaksen skal den ene gutten være samboer med jenta som har innrømmet voldsepisoden.

- Håper på annet enn samfunnsstraff
- Hva slags straff mener du jentene fortjener?

- Jeg har ikke turt å tenke så mye på det, for da kan jeg få forhåpninger og så blir jeg kanskje til slutt skuffa. Men at det blir noe annet enn de stakkars hundre timene med samfunnsstraff, som hun ene jenta fikk forrige gang hun var i en rettssak for legemsbeskadigelse, håper jeg det blir.

- Det virker ikke som om det funket forrige gang, avslutter Isaksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere