*Nettavisen* Nyheter.

Overfalt av yak-okser

Foto: www.jarletraa.no

Jarle Trå fikk et heller ublidt møte med en flokk yak-okser i på 5800 meters høyde på Mount Everest.

14.04.05 10:42

34-åringen har valgt å bære alt utstyret selv – helt opp til toppen av verdens høyeste fjell. Det kan ha fått enkelte av oksedriverne til å se litt negativt på ham. Kanskje fikk de sin hevn natt til i går?

Jarle hadde vært oppe i framskutt basisleir (ABC) med utstyr – og returnerte til leiren han har etablert mellom basisleiren (BC) og ABC. Der sto det rundt 50 yak-okser, som etter hvert ble bundet sammen i tau - med rundt ti meter mellom hver.

Dramatisk
- Problemet sto først krystallklart for meg i det to okser (på rundt 700 kilo hver) bestemte seg for å gå på hver sin side av teltet mitt – med et superstramt tau mellom seg... Nå har jeg riktignok gode telt, men 1400 kilo blir nok i meste laget.

- Jeg våknet av at teltet var i ferd med å bli meid ned av tauet og situasjonen kunne i verste fall bli svært dramatisk hvis jeg fikk tauet over kroppen innpakka i teltduken, forteller Jarle på sin hjemmeside.

Halvnaken
Men han klarte å komme seg ut av soveposen – og ut av telte. Kun iført truse og finlandshette.

- Jeg løp altså halvnaken rundt på morenehaugene midt på natta i 15 minusgrader på nesten 6000 meter i Himalaya og jagde yak-okser ved hjelp av norske kraft-uttrykk, sier han videre.

Hele sesansen gjentok seg ikke mindre enn tre ganger i løpet av natta. På morgenen var Jarle rimelig forbanna – og skjelte ut en av oksedriverne etter alle kunstens regler.

Effektivt?
Trolig uten den helt store effekten.

- Regner med at mine argument og påstander om mangel på kontroll over dyra, kanskje ikke hadde den gjennomslagskraft den kunne ha hatt. Både av det faktum at Tibetanere ikke kan engelsk, men kanskje mest på grunn av det faktum at jeg fortsatt kun var iført truse og finlandshette..., forteller Jarle Trå.

Du kan lese mer om hans ekspedisjon på www.jarletraa.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag