*Nettavisen* Nyheter.

Overfalt og ranet i sitt eget hjem

Foto: John Erik Thorbjørnsen (Hadeland)

Skulle bare hente posten.

Kari Jeksrud hadde bare vært en tur i butikken, før hun gikk innom banken for å ta ut penger hun skulle ha med seg på handletur til Gran dagen etter.

Det var rundt klokka tre onsdag ettermiddag og med fullastet rullespark i regnværet gikk hun tilbake til huset sitt i Geiteramsen.

Varene satte hun innenfor døra, og veska slengte hun litt lenger inn slik at den ikke var synlig fra døra. Så gikk hun for å hente posten.

- Det er cirka et minutt å gå til postkassestativet litt lenger opp i vegen. Denne gangen låste jeg ikke døra, for jeg så ingen i vegen. Men han som overfalt meg må ha kommet seg inn på den korte stunden, sier Jeksrud til Hadeland .

Mest leste saker på Nettavisen:

Skrek rett ut
For etter at posten var hentet, gikk hun inn i huset igjen og låste døra etter seg. Slik hun alltid gjør. Den spreke 75-åringen var innom badet en rask tur, før hun skulle gå inn på soverommet for å få på seg litt tørre klær.

- Da jeg åpner døra står det en mann der. Han var litt mørk i huden, hadde svart hår og svarte klær. Jeg skrek rett ut, men før jeg rakk å reagere noe mer, dyttet han meg bakover med begge hendene. Jeg falt og slo både bakhodet og ryggen, forteller hun.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: John Erik Thorbjørnsen (Hadeland)

Før Jeksrud kom seg på beina hadde tyven låst seg ut og kommet seg unna. Hun fikk ikke sett hvor mannen løp og det er heller ingen naboer som har sett noe.

- Jeg ringte politiet som kom hit veldig raskt. Vi gikk gjennom alle muligheter, men kan ikke skjønne at mannen har kommet seg inn noen andre steder, forteller hun.

Først etter en god stund sjekker Jeksrud veska og oppdager at pengene hun hadde der var borte. Over 4000 kroner.

- Noen har nok sett at jeg tok ut penger og fulgt etter med hjem, sier hun.

Kari Jeksrud har aldri vært redd for å være alene, men hun har vært påpasselig med å holde døren låst. Hun trodde hun var forsiktig nok, men nå har hun erfart at det kan skje noe likevel.

Sov urolig
- Det er så lite som skal til. Det gikk ikke lange tiden, men nå har jeg lært at det er viktig å låse selv når du bare skal hente posten, sier hun.

Da Hadeland besøkte Jeksrud et døgn etter hendelsen, fortalte hun at hun har blitt litt betenkt.

- Jeg sov urolig i natt. Jeg syntes jeg hørte skritt i huset, og var litt engstelig. Men nå går det bedre, sier hun.

Nyheten om overfallet har spredd seg på Harestua, og mange har ringt til 75-åringen for å høre hvordan det har gått med henne. Det varmer pensjonisten, som blant annet er veldig aktiv innen seniordans. Mens Hadeland er på besøk kommer Marit Carlsen Skoglund innom. Hun kjenner Jeksrud godt fra dansemiljøet, og ble skremt da hun hørte om hendelsen.

- Jeg liker ikke denne utviklingen. At man ikke kan være trygg i sitt eget hjem. Jeg ville ta en tur innom for å se hvordan det gikk, sa hun da hun kom med blomster. Et besøk Jeksrud satte stor pris på.

- Det er dette som er bra med å bo på et lite sted. At folk viser omtanke og omsorg for deg når det skjer noe, sier hun.

Les flere saker på Hadeland.net.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.