Gå til sidens hovedinnhold

- Overforbruk er umoderne

Barack Obama har ikke engang byttet ut de flekkete teppene til George Bush.

Fredag møtte USAs president, Barack Obama, ledelsen i landets største banker. Han sa bankene måtte forstå den kritiske rollen de har for gjenoppbyggingen av amerikansk og internasjonal økonomi.

Obama sa. ifølge Washington Post, også at bankeliten måtte forstå og anerkjenne folkets vrede, både over finanskrisen generelt, og at fordi bonuser og skyhøye utbetalinger har fortsatt i en bransje som har fått kastet offentlige penger etter seg det siste året.

- Overforbruk er umoderne, sa Obama til blant annet John Koskinen, sjefen for Freddie Mac.

Kniper igjen pungen
Og beviste hva han mente ved å fortelle at han selv også har knepet igjen på offentlig forbruk der det har vært mulig.

Den nyvalgte presidenten har blant annet avstått fra å pusse opp Det Ovale Rommet, presidentens kontor, etter at han tok over Det Hvite Hus.

Han har ikke engang byttet ut møblene eller teppet med George Bush sine flekker.

Obama mener banksjefene og lederne i finansverdenen bør vise samme tilbakeholdenhet på egne vegne til finanskrisen definitivt er over.

Ny redningspakke
Samtidig som Obama møtte finanseliten i USA, snekret medarbeiderne hans på en ny krisepakke i et nytt forsøk på å trekke bilgigantene General Motors og Chrysler ut av uføret.

Planen, som ventelig vil bli presentert mandag, krever imidlertid offer og innrømmelser fra både kreditorer og fagforeninger innen amerikansk bilindustri.

Denne pakken kommer på toppen av de 113 milliardene industrien allerede har fått løfter om.

Og dersom bilindustrien får det de har bedt, betyr det en pakke på rundt 140 milliarder kroner.

Presidenten kommer imidlertid ikke til å garantere for at de to selskapene, som har 140 000 ansatte i USA, ikke går konkurs.

Kommentarer til denne saken