RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrepsanmeldt lege fikk fastlegeavtale

Sist oppdatert:
Mens politiet etterforsket legen for fire tilfeller av seksuelle overgrep, fikk han fastlegeavtale med Bergen kommune.

- Dette er en svært alvorlig sak, og det er relevant å spørre hvordan det henger sammen at mannen fikk fortsette å jobbe som lege etter at han ble anmeldt for seksuelle overgrep, sier Rune Tjøsvoll, seniorrådgiver i Helsetilsynet i Hordaland til Bergens Tidende.

Legen var i 2008 ansatt i en kommune i Rogaland. Fire kvinner leverte inn anmeldelser mot ham sommeren 2008. I forbindelse med legesjekk skulle legen ha befølt dem på rumpe, i skrittet og på brystene. I høst ble legen dømt til 120 dagers betinget fengsel for overgrepene. Saken er anket og legen har ikke erkjent straffskyld.

Allerede i midten av juni 2008 var Helsetilsynet i Rogaland orientert om saken, viser dokumenter fra Statens helsetilsyn. Men Helsetilsynet i Rogaland informerte ikke Statens helsetilsyn om saken før etter at tiltale var tatt ut mot legen i april i år. I mellomtiden hadde legen sluttet i Rogaland og flyttet til bergensområdet. I desember i fjor fikk han jobb som fastlege i Bergen kommune. Han jobbet et halvt år i Bergen fram til legeautorisasjonen ble suspendert 30. juli i år.

Helsetilsynet i Rogaland ble informert den 21. januar i år om at legen hadde fått ny jobb i Bergen, men de informerte heller ikke sine kolleger i Bergen om saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere