RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrepsdømt får aldri mer jobbe med barn

Bergen (NTB): En 59 år gammel mann som er dømt til to år og fire måneders fengsel for overgrep, er også fradømt retten til noensinne å jobbe med barn.

Gulating lagmannsrett fant mannen skyldig i seksuell omgang med barn under 14 år og barn under 16 år. I tillegg kom retten fram til at mannen hadde misbrukt sin stilling eller tillitsforhold, skriver Stavanger Aftenblad. I tillegg til fengselsstraffen, er mannen dømt til å betale 160.000 kroner til de to fornærmede i saken.

For dem er likevel det avgjørende at 59-åringen for resten av livet er fradømt muligheten til å jobbe med eller ha verv rettet mot barn.

- Det har de nå klart, og de er veldig lettet og glade. «Rettferdigheten seiret,» sa den ene av dem, forteller bistandsadvokat Kari Idsøe.

- Dommen viser at det kan lønne seg å bryte tausheten. De fornærmede har i flere år fortrengt hva de ble utsatt for som mindreårige, legger hun til.

Dommen i lagmannsretten er lik den som falt i Stavanger tingrett, og ligger to måneder lavere enn aktors påstand. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere