RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrepsdømt lærer fradømt yrket

Narvik (NTB): En tidligere rektor ved en skole i Sør-Troms er fradømt retten til å være lærer på livstid etter sin andre overgrepsdom.

Mannen i slutten av 40-årene er i Ofoten tingrett dømt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av tillitsforholdet mellom ham som lærer og en tidligere elev ved skolen, skriver Fremover.

Overgrepene mannen er dømt for pågikk over en periode på tre år, og opphørte våren 2004, ifølge dommen.

Denne dommen er mannens andre overgrepsdom. I august i fjor ble ble han dømt til betinget fengsel i 30 dager samt en bot på 15.000 kroner i en omfattende overgrepssak i kommunen han bor i.

Mannen var tiltalt for seksuell omgang med jenta før hun fylte 16 år, men dette forholdet var foreldet. Retten fant det imidlertid sikkert bevist at mannen ved en rekke anledninger hadde utuktig omgang med jenta i perioden 2001 til 2004 etter at hun fylte 16 år.

I de fleste av tilfellene skal overgrepene ha skjedd ved skolen, men de skal også foregått hjemme hos ham. I tillegg til å bli fradømt retten til å være lærer på livstid, er mannen også dømt til 120 dager betinget fengsel. Han må også betale en bot på 20.000 kroner, samt 30.000 kroner i oppreisningserstatning til jenta. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere