RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrepsoffer tapte erstatningssak

Foto: Lisbeth Andresen (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
25-åringen saksøkte kommunen for 3,5 millioner for tapt skolegang og arbeidsfortjeneste. Retten frikjente kommunen.

Den 25 år gamle mannen var et av offrene og ble tilkjent 150.000 kroner i erstatning etter rettssaken mot den pedofilidømte læreren fra Nittedal, skriver Romerikes Blad.

I kjølvannet av den alvorlige sedelighetssaken saksøkte han kommunen for tapt skolegang og arbeidsfortjeneste. I retten la hans advokat, Jan Schjatvedt, ned påstand om at Nittedal kommune dømmes til å betale erstatning oppad begrenset til 3,5 millioner kroner.

Nedre Romerike tingrett skriver i sim dom at de ikke mener det er sannsynliggjort, eller dokumentert, at offeret har hatt økonomiske tap, som følge av overgrepene og frikjente dermed kommunen.

- Han er skuffet
25-åringens advokat, Jan Schjatvedt forteller at hans klient er skuffet over utfallet.

- Jeg har snakket med ham på telefon, og han er skuffet over utfallet, sier Schjatvedt.

I retten anførte Schjatvedt at hans klient har lidd et betydelig økonomisk tap som følge av de overgrepene han ble utsatt for. Han har også anført at overgrepene påførte offeret en psykisk skade, som igjen førte til at han sluttet på videregående skole.

Kommuneadvokat i Nittedal, Hanne Skjønsberg, uttalte før rettssaken at kommunen synes saken er trist, men at de ikke mener de har erstatningsansvar:

- Overgrepene skjedde før kommunen ble varslet eller gitt noe tegn om at noe var galt med den aktuelle læreren, sa hun.

- En klar dom
Skjønsberg sier til RB etter å h a lest dommen at hun er fornøyd med at retten har delt kommunens syn på saken – at de ikke hadde erstatningsansvar i denne saken.

-Dommen er veldig klar, sier Skjønsberg.

Advokat Schjatvedt sier at hans klient nå vurderer om han vil anke dommen eller ikke.

- Dette er noe vi må se på. Nå skal vi begge lese dommen nøye, så vil vi ta en avgjørelse på et senere tidspunkt, sier Schjatvedt.

Kommunen gransket
I kjølvannet av den omfattende overgrepssaken ble et eksternt granskingsutvalg satt ned for å se på kommunens rolle i forkant av overgrepene.

Dommen var knusende:

Utvalget tror flere av overgrepene kunne vært forhindret ettersom både foreldre og lærere varslet skolesektoren om den pedofilidømte læreren lenge før han ble pågrepet. Menneskelig svikt førte imidlertid til at informasjonen aldri ble fulgt opp, står det i granskingsrapporten.

Les flere saker hos Romerikes Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere