RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrepssiktelse mot hjelpepleier henlagt

Oslo (NTB): Siktelsen mot en mannlig hjelpepleier om seksuelle overgrep mot eldre på Lindeberg omsorgssenter Oslo er henlagt.

Hjelpepleieren var i nesten sju måneder siktet for seksuelle overgrep mot flere beboere på arbeidsplassen. Fredag fikk mannen vite at siktelsen er henlagt, skriver Aftenposten. Henleggelsen skjer delvis på grunn av bevisets stilling og delvis fordi intet straffbart forhold anses bevist. Hjelpepleieren er ikke fornøyd og vil kjempe for en full renvaskelse.

- Å ha en henleggelse på grunn av «bevisets stilling» hengende over seg kan ødelegge for både yrkeskarrieren og helsen, sier mannen til avisen.

Han vurderer nå om det er grunnlag for å anke beslutningsgrunnlaget.

- Arbeidsgiver spolerte etterforskningen ved ikke å kontakte overgrepsmottaket og ved å vente seks dager med å politianmelde. Da var det ikke lenger mulig å lete etter biologiske spor etter om overgrep hadde skjedd. Jeg holder arbeidsgiver ansvarlig for all overlast denne saken har påført meg og fortsatt påfører meg, sier hjelpepleieren.

Politiadvokat Cecilie Schløsser Møller sier etterforskningen definitivt har gjort mistanken svakere enn slik det så ut innledningsvis. Hun presiserer at det var helt riktig av øvrige ansatte å slå alarm ut fra de opplysningene som forelå. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere