Gå til sidens hovedinnhold

- Overgrepssiktet ekslege banket opp i fengsel

- Vi kan ikke forebygge enhver situasjon, sier fengselslederen.

Det er VG Nett som melder om en 56 år gammel ekslege som nå sitter varetektsfengslet i påvente av rettssak etter påstand om at han har dopet ned og forgrepet seg på mellom 10 og 15 unge personer.

Seksualforbrytere står typisk nederst på «rangstigen» i fengsler, og ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett skal mannen ha blitt utsatt for vold i fengselet.

«Vedrørende den belastning siktede utsettes for i fengselet, betviler ikke retten at fengselsopphold kan være ekstra belastende i en slik sak», skriver Oslo tingrett.

- Det er uheldig at innsatte kan bli utsatt for tilfeldig vold i fengslene, særlig i en sak som dette, hvor siktede er varetektsfengslet etter politiets ønske. Han skal jo anses og behandles som uskyldig, for han er ikke domfelt for noen av anklagene som er rettet mot ham, sier mannens forsvarer, Johnny Veum, til VG, og mener at mannen ikke burde sitte fengslet fram til hovedforhandlingene.

Lederen i fengselet der mannen sitter sier at fengselsbetjenter griper inn med en gang hvis det forekommer hendelser.

- Det legges opp til at innsatte skal ha kontakt med hverandre gjennom skole og arbeid. Da kan vi ikke forebygge enhver situasjon, men det er klart vi skal ivareta de innsattes sikkerhet, sier han.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken