RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrepssiktet lærer tatt ut av tjeneste

Sist oppdatert:
Mannen som er pågrepet og siktet for overgrep mot to barn under 16 år er lærer. Arbeidsgiveren tok han umiddelbart ut av tjeneste da etterforskningen ble kjent.

(TA.NO): Dette skjedde samme ettermiddag som vi ble klar over etterforskningen, sier mannens arbeidsgiver til Telemarksavisa.

Den siktede er lærer og jobber på en skole i Telemark.

- Vi følger arbeidslivets spilleregler så han er ikke oppsagt, men han kommer ikke tilbake i sin nåværende tjeneste, så lenge etterforskningen pågår, sier arbeidsgiveren til ta.no.

Etter det arbeidsgivere kjenner til skal ikke overgrepene ha skjedd på skolen eller i skoletiden.

Trukket seg fra alle verv

Mannen er også aktiv i politikken. Lederen for det aktuelle fylkespartiet bekrefter til TA søndag formiddag at vedkommende som er siktet i saken har trukket seg fra alle verv i partiet.

Mannen ble fremstilt for fengsling for få dager siden, men retten mente det ikke var fare for bevisforspillelse og dermed ikke behov for fengsling, skriver VG.

Tok beslag i elektronisk utstyr

Politiet aksepterte denne avgjørelsen. Det er tatt beslag i elektronisk utstyr som tilhører mannen, som er deltidspolitiker med verv på både kommune- og fylkesnivå.

Politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter bekrefter at en telemarking er siktet for seksuell handling overfor to personer som begge er under 16 år. Til TA sier Sæter at saken er under etterforskning, og han ønsker ikke å uttale seg mer på dette tidspunktet.

Politiet ønsker ikke å gi noen detaljer om hva slags handlinger saken gjelder eller om det skal ha pågått over lengre tid. Strafferammen for handlingene han er siktet for, er på inntil tre års fengsel.

Les flere saker fra Telemarksavisa her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere