Overgrepssiktet mann varetektsfengslet i fire uker

En 54 år gammel mann som er siktet i overgrepssaken i Trøndelag, er varetektsfengslet i fire uker.

17.07.15 14:59

I kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett går det fram 54-åringen er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år, noe han nekter straffskyld for, skriver Adresseavisen.

54-åringen er også siktet etter straffelovens paragraf 204a, som omhandler fremstilling av seksuelle overgrep mot barn. Ifølge kjennelsen erkjenner han straffskyld for dette punktet. Han har i avhør forklart at han har vært aktiv bruker av det «mørke nettet» i flere år.

I alt er ti menn siktet i den omfattende saken, som er blitt omtalt som «overgrepsbildesaken». Det er foretatt store beslag og deler av materialet skal ifølge kjennelsen vise seksuelt misbruk av barn ned i spedbarnsalderen.

54-åringen ble pågrepet onsdag denne uka, og politiet har ransaket boligen hans. 54-åringen har fått brev- og besøksforbud i to uker, og undergis også fullstendig isolasjon de to første ukene.

Retten begrunner varetektsfengslingen med at det foreligger en nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis. Den mener også at det er en reell mulighet for at han kontakter og påvirker vitner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.