RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: GABRIEL BOUYS (AFP)

Overgrepstiltalt hadde 1200 kontakter

Sist oppdatert:
Tiltalt for overgrep mot 11 mindreårige.

Salten tingrett startet mandag behandlingen av overgrepssaken mot 36-åringen som er siktet for overgrep mot 11 mindreårige.

På dommer Britt Ankills spørsmål erklært tiltalte seg skyldig på alle punkter, melder Avisa Nordland.

36-åringen er tiltalt for til dels svært grove overgrep mot 11 gutter. Han må svare for seksuell omgang og samleie med en gutt som bare var åtte år da overgrepene startet, og seksuell omgang og samleie med to gutter på 11.

De alvorligste overgrepene har skjedd i Bodø, i Rødøy og i Bergen.

Åtte gutter er forledet til å posere i seksuelle situasjoner foran webkamera. De trodde de forholdt seg til ei ung jente «Cillepia».

I ett tilfelle gjelder anklagen beføling. 36-åringen hadde 325 filmer med barneporno da politiet slo til 9. november i fjor. Han må også svare for uanstendig atferd.

Erkjente straffeskyld

Tingretten måtte først behandle et krav fra en av bistandsadvokatene om at saken skal gå for lukkede dører.

Dette kravet ble delvis etterkommet av retten, som har ilagt pressen begrenset referatforbud, blant annet i forhold til muligheten for å identifisere noen av de fornærmede.

Aktor Jonas Nerdal har lagt fram tiltalebeslutningen, og tiltalte erkjenner straffeskyld i alle fem tiltalepunktene.

Aktor har i sitt åpningsforedrag referert til en rekke grove overgrep i tiltalen, og har også tatt en grundig gjennomgang av hvordan saken skal gjennomføres i løpet av de to ukene som er satt av til den.

Første vitne i saken var etterforsker Lars Erik Nilsen, som informerer retten om hvordan den tekniske etterforskningen har vært gjennomført i saken, blant annet hvilke undersøkelser som er gjort på tiltaltes datautstyr.

- Tiltalte har blant annet hatt over 1200 kontakter via de to nick-navnene cillepia og gutten fra nord. 47 av disse har hatt kontakt med begge, og rundt 20 av disse ble identifisert ved hjelp av nettleverandøren. Alle disse var gutter, sa Nilsen.

Videoklipp

Den erfarne etterforskeren ga også ros til tiltalte for å ha vært åpen om alle spørsmål knyttet til passord og andre forhold i forbindelse med den tekniske etterforskningen.

Resten av første dag vil gå med til forklaringen fra den fornærmede som er berørt av det strengeste punktet i tiltalen. Blir tiltalte dømt i forhold til dette punktet risikerer han inntil sju års forvaring.

Retten vil i tillegg få se klipp fra beslaglagte videoer som er funnet hos tiltalte.

Først neste tirsdag vil tiltalte få anledning til å gi sin forklaring til retten.

Tiltalebeslutningen:

Her er tiltalepunktene Salten tingrett skal ta stilling til:

Punkt 1: For perioden til og med 24. august 2000

Straffelovens §195 første og annet ledd, jfr. §206: for gjentatt å ha hatt utuktig omgang, herunder samleie, med barn under 14 år, og handlingen er foretatt overfor barn under 10 år.

For perioden fra og med 25. august 2000

Straffelovens §195 første ledd, andre punktum: for å ha hatt seksuell omgang, herunder samleie med barn under 14 år

Punkt 2:

Straffelovens §195 første ledd annet straffalternativ: for å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år, og den seksuelle omgangen var samleie eller handling likestilt med samleie

Punkt 3:

Straffelovens §204a første ledd bokstav a: for å ha vært i besittelse av seksuelle overgrep mot barn eller fremstilling som seksualiserer barn. Med barn menes personer som er eller fremstår som under 18 år.

Punkt 4:

Straffelovens §200 annet ledd, første og annet punktum: for å ha forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende eller annen uanstendig fremferd.

Punkt 5:

Straffelovens §201 bokstav c: for i ord eller handling å ha utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig adferd overfor barn under 16 år.

Seks bistandsadvokater vil legge ned påstand om erstatning som samlet nærmer seg en million kroner.

Minstekravet er 20.000, det største 300.000.

Les flere saker i Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere