Gå til sidens hovedinnhold

Overgrepstiltalt kommunetopp tatt på nytt

Siktet for et nytt overgrep.

Alta (NTB): En overgrepstiltalt kommunetopp i Finnmark som venter på at rettssaken skal starte i slutten av neste måned, ble torsdag pågrepet og siktet for et nytt overgrep.

Mannen har tidligere vært etatssjef i en kommune i Nord-Trøndelag, og jobber nå i en kommune i Finnmark. 23. oktober må han møte i retten, tiltalt for seksuelle overgrep mot en mindreåring. Strafferammen er på seks års fengsel, skriver Adresseavisen.

Rådmannen i kommunen i Nord-Trøndelag ble kjent med saken i 2011, ett år etter at den tiltalte sluttet i sin stilling. Rådmannen kontaktet da barnevernet, og saken gikk videre til politiet.

Torsdag denne uken, en måned før rettssaken starter, ble den tiltalte pågrepet på nytt og siktet for et annet overgrep mot et barn under 14 år, skriver Altaposten.

- Det er kommet inn en bekymringsmelding. Ut over det kan jeg bekrefte at vi har siktet mannen etter straffelovens paragraf 195. Det ble torsdag besluttet pågripelse og ransaking hjemme hos mannen. Han ble løslatt senere etter å ha vært fremstilt for lege, opplyser politiinspektør Morten Daae, leder for retts- og påtaleenheten i Vestfinnmark politidistrikt.

I rettssaken som starter neste måned, skal den tiltalte mannen forsvares av advokat Mette Yvonne Larsen, som også har representert overgrepsdømte Rune Øygard. Hun har ingen kommentar til den nye siktelsen, men har tidligere sagt om tiltalen at mannen ikke erkjenner de faktiske forhold. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken