*Nettavisen* Nyheter.

Overgrepstiltalt mor blir i varetekt, faren løslates

Hamar (NTB): Moren som skal ha forgrepet seg på sine tre sønner, må fortsatt sitte i varetekt, selv om lagmannsretten mandag opphevet juryens fellende kjennelse.

Eidsivating lagmannsrett mener det er reell fare for at moren (40) kommer til å forsøke å ødelegge bevis ved å kontakte eldstesønnen (17) for å få ham til å trekke anklagene tilbake. Det kommer fram av en kjennelse lagmannsretten avsa tirsdag ettermiddag.

Kvinnen må derfor sitte i varetekt med brev- og besøkskontroll inntil lagmannsretten er ferdig med sin fornyede behandling av saken mot henne og ektemannen (30).

Hun ble mandag kjent skyldig i ha begått svært grove seksuelle overgrep mot alle sine tre sønner, og for å ha utsatt dem for sadistisk vold gjennom flere år. Ektemannen ble derimot bare kjent skyldig i overgrep mot sine to egne barn (7 og 8), men frikjent for tilsvarende forhold mot stesønnen (17).

Morens forsvarer, advokat Siri Langseth, sier til NTB at kjennelsen ikke blir anket fordi kvinnen på den måten slipper å bli møtt med nye påstander om at hun har forsøkt å påvirke sønnen når saken kommer opp på nytt.

Flertallet på to av tre dommere mener derimot at mistankegrunnlaget mot hennes ektemann er svakere, og at vilkåret for varetektsfengsling ikke er til stede. Statsadvokat Peter André Johansen opplyser til NTB tirsdag kveld at løslatelsen blir anket. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.