RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgrepstiltalt svenske sier PC-en ble fjernstyrt

Örebro (NTB-TT): Rettssaken mot en 45 år gammel svensk mann tiltalt for omfattende seksuelle overgrep og voldtekt, er innledet i Örebro i Sverige.

- Det er ikke han som har utført handlingen. Han mener datamaskinen hans ble fjernstyrt, sa den tiltaltes forsvarer Ingvar Beckman da han fikk ordet på begynnelsen av den første dagen i retten onsdag.

Mannen benekter alle anklager. Rettssaken er beregnet å ta ti dager. Tilhørerne sitter bak glass i en spesiell sikkerhetssal i tinghuset.

Saken har vakt særlig oppsikt fordi mannen antas å ha medvirket sterkt til at en 13 år gammel jente tok sitt eget liv ved å kaste seg foran toget i mars i år. Det var denne hendelsen som utløste etterforskning og avslørte mannen.

Men han blir ikke tiltalt for dette fordi det er vanskelig å bevise at hans trusler om å offentliggjøre nakenbilder av jenta var det eneste som påvirket henne slik at hun tok sitt eget liv, har aktor Pia Åsberg opplyst. Hun sier påtalemyndigheten likevel har sterke bevis for mannens trusler mot jenta, til tross for at jenta sa hun ville ta livet sitt.

45-åringen er tiltalt for å ha lokket og truet unge jenter tidlig i tenårene til seksuell posering foran kamera på internett. Han er også tiltalt for voldtekt av barn. Fra april til juni 2012 skal han ha hatt rundt 15 samleier med en 14 år gammel jente i sin egen bolig. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere