RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overgriper slipper fengsel etter politi-sommel

Sist oppdatert:
Hadde sex med en 13 år gammel jente.

(TA): Det var natt til 1. oktober i 2010 at den nå 20 år gamle telemarkingen hadde samleie med ei jente som da var 13 år gammel. 20-åringen erkjente straffskyld for da han nylig møtte i Nedre Telemark tingrett.

Tingrettsdommer Øyvind Haugen og meddommerne Eli Johanne Fester Sunde og Harry Trondsen har dømt 20-åringen til betinga fengsel i tre år, med ei prøvetid på to år. De har videre dømt 20-åringen til å betale 60 000 kroner i oppreisning.

Retten konstaterer at minstestraffen for seksuell omgang med en person under 14 år er fengsel i tre år. Samtidig konstaterer retten at saken ble liggende svært lenge hos politiet, og at 20-åringen derfor må få fullt ut betinga straff.

- Bakgrunnen for et slikt brudd på kravene til rettergang innen rimelig tid er ikke kun et spørsmål om manglende ressurser. Det må i tillegg ha skjedd feil prioriteringer innen politietaten. Retten ser at svært lav straff i denne saken lett kan oppfattes som et hån mot den fornærmede jenta som har måttet leve med denne politisaken i snart fire år, men retten har ikke annet valg enn å kompensere tiltalte for det grove bruddet på kravet til rettergang innen rimelig tid som politiet har utsatt ham for. Straffen gjøres av denne grunn fullt ut betinga, heter det i den enstemmige dommen.

Les flere saker på TA her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere