– Det haster med å gi denne gruppen den tredje dosen, sier seksjonsoverlege Jetmund Ringstad ved infeksjonsmedisinsk avdeling på Kalnes til VG.

Av de elleve covidpasientene på avdelingen er flertallet multisyke eldre med en gjennomsnittsalder på over 80 år hvor det ikke har gått mindre enn fem måneder siden andre vaksinedose. Den andre gruppen er yngre, uvaksinerte personer med en snittalder på under 40 år.

I begynnelsen av oktober bestemte regjeringen at eldre over 65 år skal få tilbud om en tredje vaksinedose, men foreløpig har kun 6 prosent av disse fått dosen.

Senest fredag sa vaksinesjef Geir Bukholm i Folkehelseinstituttet at økningen i innleggelser blant fullvaksinerte eldre har kommet raskere enn ventet.

Direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet sier til avisen at det er viktig at de som har mulighet til å få en tredje dose oppsøkes av kommunene hvis man skal få snudd trenden.

Han mener at det også er en del å hente når det gjelder å gi to vaksinedoser til hele befolkningen, spesielt dem i aldersgruppen 18–45 år.

(©NTB)