RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlevde 15 måneder til sjøs - saksøkt og anklaget for å ha spist kollegaen sin


Jose Salvador Alvarenga overlevde 15 måneder til sjøs. Nå saksøkes han av familien til den 22 år gamle kollegaen sin, som hevder han spiste ham. 
Jose Salvador Alvarenga overlevde 15 måneder til sjøs. Nå saksøkes han av familien til den 22 år gamle kollegaen sin, som hevder han spiste ham.  Foto: Hilary Hosia (Afp)
Sist oppdatert:
Skipbrudne Salvador Alvarenga anklages for ha spist Esquiel Cordoba og saksøkes av familien til den avdøde for 1 million dollar.

Salvador Alvarenga (36) overlevde 15 måneder til sjøs ved å drikke urin og skilpaddeblod etter at båten han var på fisketur med utenfor Mexico fikk motorhavari og ble drevet ut av kurs av en storm. 

Alvarenga la ut fra en havn i Mexico sammen med 22 år gamle Esquiel Cordoba i 2012. Etter fire måneder døde Cordoba, ifølge Alvarenga. 

Nå skriver Metro at familien til Cordoraba har saksøkt Alvarenga for en million dollar eller mer enn 8,7 millioner kroner for å ha spist kollegaen sin mens han var til sjøs, skriver Metro

Alvarenga har fortalt at han selv overlevde på fuglekjøtt, skilpaddeblod og sin egen urin. Først i slutten av januar drev han i land på Marshalløyene, 9.000 kilometer unna Mexico. 

Les også: Frykter havet etter 13 måneder i småbåt 

Alvarenga sier selv at han lot den råtnende kroppen til Esquiel Cordoba ligge på dekk i nesten en uke før han kastet den over bord. 

Familien til Cordoba tror 22-åringen ble offer for kannibalisme. 

Advokaten til Alvarenga, Ricardo Cucaolon, sier han avviser søksmålet, og poengterer at det kommer bare dager etter at Alvarenga ga ut en bok om opplevelsene sine. 

- Mange tror boken kommer til å gjøre klienten min til en rik mann, men han kommer til å tjene mye mindre enn folk tror, sier Cucalon. 

348 dager etter at båten hans drev i land, ble Alvarenga reddet. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere