*Nettavisen* Nyheter.

Overlevde med et nødskrik

Foto: Josefsen, Jon-Michael (SCANPIX)

Bevæpnet med hammer slo 26-åringen hodeskallen inn på offeret.

16.11.10 15:25

Det brutale overfallet skjedde i Nordkappgata 30. desember i fjor, og offeret ble liggende tre uker i koma med flere kraniebrudd. En 26 år gammel mann er nå dømt til fem og et halvt års fengsel for drapsforsøket med hammer, og to andre grove overfall.

Narkotikagjeld var årsaken til overfallet. Ved 20.30-tiden denne kvelden ringte 26 åringen på hos kjæresten til offeret for å kreve inn 4000 kroner for amfetamin. Han hadde ringt på hos offeret flere ganger tidligere uten hell. Denne gangen skulle tilfeldigheten ha det til at offeret var en tur utenfor huset i det 26-åringen ringte på døra.

Brutalt
Ute på gata treffer 26-åringen mannen som skylder ham penger, og går til angrep på ham. Mannen forsøker å stikke av, men blir tatt igjen. I Nordkappgata drar 26-åringen fram en hammer, eller en liten slegge, og slår ham i bakken. Fornærmede kommer seg på bena og løper videre oppover gata. løs på mannen.

Lenger oppe i gata blir han tatt igjen og slått på nytt med hammeren. Deretter fortsatte 26-åringen å slå og sparke offeret så blodet sprutet på klærne og hammeren hans. Ifølge dommen fra Oslo tingrett ble mannen påført fire kraftige hammerslag mot hodet, og minst to spark i ansiktet. Noen av slagene var så kraftige at deler av hodeskallen ble slått inn i hodet på mannen. Legene kunne senere løfte delene av hodeskallen på plass igjen.

Overfallet ble sett av flere personer i området. En av vitnene fikk snakket 26-åringen til å stoppe overfallet og forlot stedet. Da politiet ankom stedet kunne de følge blodsporene etter gjerningsmannen nedover gata. Dette var blod fra offeret som drypte enten fra klærne eller fra hammeren til mannen.

Fikk 120.000
Mannen overlevde det brutale overfallet takket være vitnet som fikk stoppet overfallet, og ambulansen som kom raskt til stedet.

«Raskt innsatt, kvalifisert behandling var en forutsetning for at fornærmede skulle kunne overleve. Det forelå øket trykk i skallehulen på grunn av hjerneskadene og skallebruddene, og det ble nødvendig å drenere ut væske for at hjernen skulle få plass. Pustehjelp med respirator var nødvendig i mer enn tre uker, og samtidig krevde infeksjonskomplikasjoner behandling med antibiotika.» skriver professoren som var medisinsk ansvarlig for mannen.

Offeret sliter ennå med fysiske og psykiske skader. Han plages av hodepine, skjeling og manglende evne til å fokusere øynene. Mannen ble tilkjent 120.000 kroner i erstatning for skadene han ble påført.

I den samme dommen fra Oslo tingrett er mannen dømt for å ha truet sin kjæreste på livet, for å ha slått ned en butikkansatt på Kiwi, truet NSB-personale på Røros jernbanestasjon, og for å ha båret våpen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.