RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlevende flykter på Filippinene

Tacloban (NTB-DPA-Reuters): Til tross for at nødhjelpen nå begynner å nå fram, fortsetter filippinere å flykte i tusener fra områdene som er verst rammet av tyfonen Haiyan.

Ifølge de offisielle tallene har minst 3.633 mennesker mistet livet i naturkatastrofen. I tillegg har 2 millioner mistet hjemmene sine, og i de verst rammede områder er hele byer lagt i grus.

Et stort antall lik ligger fortsatt i gatene, og anslagene over antall døde er derfor høyst usikkert. Mange døde kan også ha blitt skylt vekk av de store vannmassene.

Mange overlevende ber nå om å få sitte på med fly fra luftforsvaret og skip fra sjøforsvaret for å komme seg vekk. De som har råd, forsøker å komme seg ut ved hjelp av kommersielle transportmidler.

Sjøforsvaret opplyser at det bare torsdag transporterte 3.000 mennesker til Cebu, og at folk allerede står i kø for å bli med neste båt på søndag.

I den hardt rammede provinsen Leyte er folk samlet i overfylte evakueringsleirer. Det finnes lite vann og mat, og elektrisiteten er slått ut i hele provinsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere