RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overlevende slippes ikke inn i brannherjede byer

Alexandra (NTB-AFP): Herjingene i tettstedet Marysville som ble lagt i aske av brannkatastrofen i Australia, er så grusomme at man rett og slett ikke kan la overlevende returnere til hjemmene sine ennå.

Delstatsminister i Victoria, John Brumby, sier han forstår frustrasjonen blant innbyggerne fra Marysville som greide å unnslippe flammene i helgen og gjerne vil se hvordan det er gått med hjemmene deres.

Men han forsvarte politiet som har satt opp veisperringer for å stanse alle som vil inn til Marysville, der så mange som 100 av de 500 innbyggerne kan ha mistet livet og fortsatt ligger i ruinene.

Han sa det ville være altfor traumatisk for de overlevende om de skulle komme hjem og finne forkullede lik i husruinene.

Politiet tillot tirsdag innbyggere å dra tilbake til et annet brannherjet tettsted, Kinglake, og åpner onsdag for at folk kan vende tilbake til Yea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere