*Nettavisen* Nyheter.

Overlevende til politi: - Ikke skyt oss

Oslo (NTB): Da Ane Kollen Evenmo (17) så to politimenn på landsiden, trodde hun de ville lokke båten Reiulf til et sted de kunne skyte passasjerene.

Evenmo ble truffet av splinter i leggen vest på Utøya, men klarte å løpe ned til sørspissen, hvor Eivind Rindal og flere andre la ut med båten Reiulf. Mandag vitnet hun i Oslo tingrett om hvordan de ble beskutt av Anders Behring Breivik på ferden over.

Breivik trakk seg etter hvert tilbake fra brygga, og Reiulf møtte en annen båt, som trakk dem inn til land. Men det utbrøt panikk i båten da det sto to politimenn på landsiden.

- De to virket ikke enige om hvor vi skulle dra i land. Han ene pekte i en annen retning, og jeg tenkte at han pekte mot noen andre som kunne skyte oss. Jeg var kjemperedd, for han virket ganske lik han som skjøt på oss. Jeg ropte noe sånt som «ikke skyt oss nå som vi har kommet oss over,» forklarte Ane Kollen Evenmo i retten.

Politimannen svarte imidlertid at de var trygge og at det skulle gå bra.

- Jeg tenkte på de andre som ble hardt skadd og at legene kunne ta dem først, siden jeg ikke hadde noe vondt. Men etter hvert kom det to ambulansefolk og sa at «du må nok bli med oss allikevel», forklarte 17-åringen. I dag merker hun skuddskaden bare når hun belaster foten mye. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.