Gå til sidens hovedinnhold

Overmannet knivdesperado i Oslo

En beboer på Sofienberg i Oslo løp til da drosjesjåføren ble overfalt.

Et vitne som bor på stedet, hørte rop om hjelp og fikk tatt kniven fra siktede. Han gjorde en håndfast og myndig inngripen og gjorde en meget god jobb med å få kontroll på kniven. Da politiet kom til stedet, hadde vitnet fått skilt partene, sier vaktleder Øyvind Torgersen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

En 20-åring er siktet for drapsforsøk på en drosjesjåfør i Oslo tidlig søndag morgen. Drosjesjåføren ble knivstukket flere ganger.

Knivstikkingen skjedde i Rathkesgate på Sofienberg i 6-tiden.

– Etter den informasjonen vi har fått, var siktede passasjer i drosjen. Det oppsto en uoverenskomst om betaling for drosjeturen, og i den forbindelse ble drosjesjåføren påført stikkskader i mageregionen, sier vaktleder Øyvind Torgersen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Torgersen forteller at beboeren hørte drosjesjåføren rope om hjelp og løp til, og fikk kontroll med kniven. Mannen hindret dermed at skadene på drosjesjåføren ble enda større.

– Han er ikke livstruende skadd, og situasjonen er stabil. Men skadepotensialet var stort, men heldigvis har ikke kniven truffet vitale organer, sier vaktlederen.

Han forteller at den pågrepne 20-åringen er en kjenning av politiet. Han er siktet for drapsforsøk.

Politiets etterforskere var søndag formiddag på Ullevål sykehus for å avhøre drosjesjåføren. Kriminalteknikere jobbet samtidig på åstedet i Rathkesgate hvor flere vitner ble avhørt.

– Vi har vitner som har observert store deler av hendelsen. Vi vil også avhøre siktede i løpet av dagen, sier Torgersen.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken