Overnatting for heisaturer

VAKKER UTSIKT: Her kan du sove i 17 meters høyde uten å bli forstyrret av andre gjester.

VAKKER UTSIKT: Her kan du sove i 17 meters høyde uten å bli forstyrret av andre gjester. Foto: (Vuurtoren Harlingen)

Er dette verdens rareste hotell?

22.04.09 10:06

(LXUS.no) Hvorfor nøye seg med å bo på vanlige hoteller når du er på ferie? Nå kan du utvide overnattingsrepertoaret til også å omfatte livbåter, lysthus eller heisekraner.

Det innebærer riktignok at du må feriere i Nederland...

FUNGERER FINT: Om du er misfornøyd med vindretningen, kan du ta deg en tur opp i kontrollrommet og snu heisekranen dit du ønsker. Foto: (Vuurtoren Harlingen)

MER REISE:
Jorden rundt i privatfly
Fire ferier til syv millioner
Hotelldetaljene som imponerer

Det er den hollandske forretningsmannen Gosse Beerda som står bak de noe utradisjonelle overnattingsstedene i Harlingen i Nederland. Mest spektakulært blant de tre uvanlige hotellene er kranhotellet, som var en velfungerende havnekran inntil en større industrihavn ble bygget rett i nærheten for tolv år siden.

Ikke noe for storfamilien

Dersom du har mange barn, tanter, onkler eller svigerforeldre du ønsker å ta med deg på turen, er kranhotellet neppe tingen for deg. Heisekranen har kun ett koselig rom for to - 17 meter over bakken. Utenfor er det en liten terrasse, og gjestene kan også ta en tur opp i kontrollrommet og svinge heisekranen rundt. Perfekt om du vil tilpasse deg solforholdene!

En hollandsk frokost er inkludert i prisen, og overnattingen i kranhotellet koster 2800 kroner per natt. Men dersom du allerede går med planer om å overnatte på et av disse tre snodige hotellene, må du smøre deg med tålmodighet. Hvert av stedene bare har ett rom, og ventelisten er derfor på mellom åtte og tolv måneder.

Se bildespesial av kranhotellet øverst i saken!

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.