BODØ (AN.NO): - Onsdag gikk jeg for første gang i byen etter at jeg fortalte min historie, og det kom flere stykker til meg som ville gi meg en klem.

Det forteller en sliten og skjelven Lillian Olsen til Avisa Nordland. Den siste uka har vært en hard påkjenning for Olsen, men støtten har vært stor. Stua er full av blomster, og SMS-ene har tikket inn ustanselig på telefonen.

Fælt
Men det har ikke vært bare enkelt å følge operasjonsskandalen fra sofaen hjemme. Spesielt gårsdagens nyhet om at direktør Eivind Solheim trakk seg, gikk inn på Olsen.

- Det var aldri meningen å ødelegge karrieren til noen. Verken kirurger, klinikksjefen eller direktøren. Tror ikke det blir noe godt å ha det med seg videre, sier hun ettertenksomt.

Likevel er hun glad for at hun turte å fortelle sin historie. Etter at hennes opplevelser sist lørdag var på trykk i Avisa Nordland og VG har flere stått fram og fortalt om lignende hendelser.

- Både Ole Ivar Jørgensen og Randi Waade er jo mennesker som er mye yngre enn meg. Jeg håper mitt bidrag gjør at de får mer hjelp i tiden framover, sier hun.

Ingen beklagelse
Saken har skapt store overskrifter og oppslag i flere medier i løpet av den siste uka. Med unntak av de beklagelsene som har framkommet i media har ikke Olsen hørt noe fra sykehuset.

- Vi ble spurt av sykehuset om vi ønsket en ny gjennomgang av saken min, men det ønsker vi ikke. Noen beklagelse har ikke kommet, forteller Olsen til Avisa Nordland.

Helt rett
Til tross for at hun har opplevd det som vanskelig å se at både klinikksjef og direktør har måttet ta sine hatter og gå, er hun ikke i tvil om at det er det korrekte.

- Som ledere må man ta ansvar, og det er det de har gjort nå. De har vel innrømmet at de visste om det som skjedde, og da er det rett at de går.

Tilbake i jobb
Nå ønsker hun å legge saken bak seg. Første september håper hun på å være tilbake i jobb som sykepleier ved Nordlandssykehuset.

- Dersom jeg er velkommen tilbake, da. Det er jo min egen arbeidsgiver som har vært i søkelyset. Men, i denne saken har jeg uttalt meg som pasient, ikke ansatt, understreker hun.