RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende Birdstep-oppkjøp (Ny)

Sist oppdatert:
Teknologiselskapet Birdstep og Jørgen Bredesen gjør et overraskende kjøp i Sverige
(Ny: korrigert kontantbeholdning)

Birdstep Technology inngår en avtale om å kjøpe det svenske teknologiselskapet Alice Systems. Selskapet er et teknologiselskap som spesialiserer seg innen klienthånderingsløsninger som benyttes av mobiloperatørene i Europa.

Prisen for det svenske selskapet er 49 millioner svenske kroner i kontanter og 3,1 milloner i Birdstep-aksjer. I tillegg til dette vil selskapet få 28 millioner svenske kroner i en resultatavhengig betaling frem til 2005.

I dag eies selskapet av et svensk venturemiljø.

Birdstep-sjef Jørgen Bredesen opplyser i en melding at selskapet hans og Alice har komplimentære operasjoner både på teknologisiden og på markeds siden.

Alice hadde en omsetning på 27 millioner svenske kroner i årets tre første kvartaler. Selskapet har 40 ansatte og kundelisten består av T-Mobile, TeliaSonera, Telenor, TIM, Nextel og Orange.

Bredesen sier til iMarkedet at Birdstep har 65 millioner norske kroner på bok, og at man dermed ikke trenger å innhente kapital for å gjennomføre kjøpet. Selskapet må ut med 44 millioner norske kroner i første fase.

Men det vil bli foreatt en due dilligence som kan avdekke behov for ytterligere kapital siden.

- Det er flere måter det kan gjøres på om det skulle bli aktuelt, sier Bredesen til iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere