RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende detaljhandelsøkning i Europa

Sist oppdatert:
Detaljhandelen i ØMU steg overraskende i april, mens analytikerne hadde ventet en flat utvikling i forhold til mars
Ifølge tall publisert av Eurostat i formiddag så steg detaljhandelen i eurosonen med hele 1,3 prosent fra mars til april.

Det var ifølge makroøkonomer Dow Jones har spurt ventet uendret detaljhandel på månedbasis og et fall på 0,2 prosent på årsbasis. Årsstatstikken viser imidlertid en økning på 1 prosent.

Dette er gode nyheter for det europeiske markedet som har slitt med en del svake makrotall, spesielt fra Tyskland de siste par månedene. Detaljhandelsutviklingen var også god i første kvartal, men økonomene hadde ikke ventet at trenden vil fortsette.

Tallet fra mars ble imidlertid revidert fra pluss 0,9 prosent til 0,3 prosent på årsbasis, mens månedstallet på minus 0,2 prosent uendret.

Siden kvartalsskiftet har tall for forbrukerne tillit og sentiment viste en negativ utvikling, mens bekymringen rundt de økte oljeprisene har økt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere