RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende fall i sysselsettingen i USA(Ny)

Sist oppdatert:
Arbeidsledigheten falt overraskende i USA i juli, men samtidig viste syselsettingstallene en overraskende svak utvikling, og fallet i juni ble forverret i reviderte tall
Det går frem av arbeidsmarkedsrapproten fra det amerikanske arbeidsdepartementet fredag ettermiddag.

De europeiske børsene faller markert på tallene, som kom sammen med forbruks- og inntektstall for amerikanske husholdnigner, de litt svakere enn ventet. Les: Husholdningstall som ventet i USA

Arbeidsledigheten i USA endte på 6,2 prosent for juli, mot ventet 6,4 prosent. I juni lå arbeidsledigheten på 6,4 prosent.

Sysselsetting utenom jordbrukssektoren falt derimot med hele 44.000, mens det var ventet en økning på 10.000. I juni falt sysselsetting med 72.000, ifølge reviderte tall. Det ble opprinnelig rapprotert et fall på 30.000.

Det er spesielt industrisektoren hvor sysselsetting falt, 71.000 jobber skal ha blitt borte i løpet av juli. Totalt har det blitt borte 486.000 jobber siden fallene startet i februar.

Timelønnen økte med 0,3 prosent fra juni til juli, det var som ventet. Den gjennomsnittlige arbeidsuken ble kortet ned med seks minutter.


Employment report - USA

Dette er en månedlig rapport om arbeidsmarkedet i USA. Den er basert på to forskjellige spørreundersøkelser.

Ledighetstallet er basert på en spørreundersøkelse som dekker rundt 60.000 husholdninger. Sysselsettingen, utenom landbrukssektoren, samt tall for gjennomsnittlig lengde på arbeidsuken og timelønn, er basert på en rundspørring blant cirka 375.000 bedrifter.

Markedet legger normalt mest vekt på undersøkelsen som er gjort blant bedriftene. Rapporten inneholder også tall for ulike deler av næringslivet, og spesielt industriutviklingen blir fulgt nøye.

Tallene for arbeidsukens lengde og timelønn er også indikatorer på om etterspørselen etter arbeidskraft stiger eller synker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere