RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende oljelagerfall

Sist oppdatert:
De ukentlige lagetallene fra USA viser et overraskende fall i råoljelagrene, mens oppgang i destillat- og bensinlagrene dempet reaksjonen i oljemarkedet
Lagertallene sendte oljeprisen opp marginale 17 cent pr. fat i New York i går kveld, og i ordinær handel endte Western Texas Intermediate for levering i oktober på 29,35 dollar.

Ifølge det amerikanske energidepartementet falt oljelagrene med hele 4,2 millioner fat i uken som endte fredag 7. september. Lagrene var ved utgangen av uken på 276,2 millioner fat. American Petroleum Institute meldte et fall på 6,6 millioner fat til 278,3 millioner fat.

Ifølge CBS MarketWatch var det ventet en økning blant analytikerne.

Virkningen av de store fallene ble motvirket av en økning i bensinlagrene på 0,7 millioner fat til 192,6 millioner fat, ifølge DOE, mens API meldte en økning på 1,2 millioner fat til 195,9 millioner. Et flertall av analytikerne ventet fall i bensinlagrene i forbindelse med forrige ukes fridag.

Økning i destillatlagrene, som også omfatter fyringsolje, var langt heftigere, og begge kilder rapporterte en økning på 3,7 millioner fat. Lagrene står nå på henholdsvis 128,4 og 126,4 millioner fat ifølge DOE og API. Det var ventet en økning på i underkant av 2 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere