RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende sjefsbytte i Findexa (Ny2)

Sist oppdatert:
Findexa har etter et styremøte torsdag overraskende valgt å bytte adm. direktør Peter Darpö med øyeblikkelig virkning. Les om årsaken her
(Ny: Kommentarer fra Findexa og utfyllende opplysninger)

Ifølge en melding fra selskapet valgte styret på et møte torsdag å utnevne styremedlem Cornel Riklin til nye adm. direktør for Findexa med øyeblikkelig virkning. Riklin er storeieren Texas Pacific Groups egen mann. Dermed signaliserer den amerikanske eieren at de vil ta enda sterkere kontroll over katalogselskapet.

- Ja vel, han er en av våre. Men, han har i alle fall god mediabakgrunn, sier innleid talsmann for Findexa, Per Bjørkum, til iMarkedet.no

Nåværende adm. direktør, Peter Darpö, vil fortsette som styremedlem i Findexa Ltd. Cornel Riklin har vært styremedlem i Findexa siden 2001, og har ifølge selskapet bred erfaring fra mediebransjen.

Avviser sparken

Per Bjørkum avviser at Darpö har fått sparken fra Findexa.

- Dette er initiert av Peter (Darpö red. anm.) selv. Han ønsker å flytte tilbake til Sverige med sin familie, sier Bjørkum til iMarkedet.no. Darpö er svensk.

Bjørkum påpeker videre at Darpö ikke får noen sluttpakke fra Findexa når han nå slutter.

Darpös avgang er den andre fra toppledelsen i katalogselskapet de siste månedene. Tidligere har også informasjonssjef Gro Ismar trukket seg av familiære grunner.

Mistet gulesider-rettigheten

I en nylig kontroversiell dom i saken mellom Firmakatalogen AS og Findexa, gikk Findexa på en skikkelig smell. Retten konkluderer med at Findexa ikke har god nok innarbeidelse for merket Gule Sider og dermed ikke enerett til å bruke navnet Gule Sider.

Dermed ramler mye av fundamentet for Findexas virksomhet bort. Trolig må Findexa også legge om strategien som følge av dommen. Likevel avvises det at dommen altså har noe med lederavgangen i Findexa å gjøre.

Les mer om Findexa-dommen her:

Får ikke enerett til Gule Sider

Ledet storeieren

I tillegg til å være styremedlem i Findex var Riklin frem til 31. desember 2004 Managing Director i Texas Pacific Group ("TPG"). Selskapet er altså hovedaksjonær i Findexa.

I det amerikanske investeringsselskapet var Riklin ansvarlig for TPGs selskaper i Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere