*Nettavisen* Nyheter.

Overraskende sterk industriproduksjon i USA

Industriproduksjonen i USA økte overraskende med hele 0,5 prosent fra juni til juli, mens det var ventet 0,2 prosent. Kapasitetsutnyttelsen ble omtrent som ventet, men revidert ned for juni

19.05.08 01:07

Det viser tall offentliggjort av Federal Reserve fredag ettermiddag.Industripoduksjonen for juni var opprinnelig rapportert å ha økt med 0,1 prosent, men ble revidert til uendret fra mai.Kapasitetsutnyttelsen i industrien endte på 74,5 prosent for juli, mens det ifølge estimater fra Brieding.com var ventet 7,4 prosent. Juni-tallet ble revidert ned fra 74,3 til 74,2 prosent.
Bakgrunn

Industriproduksjonsindeksen er et mål på den fysiske produksjonen, i volum, fra industri, bergverk og energiforsyning. Det siste elementet kan svinge mye fra måned til måned, avhengig av været.Tallet som oppgis er sesongjustert, og i USA fokuseres det på endring fra foregående måned.Rapporten kommer månedlig fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve, som samtidig offentliggjør et må for kapasitetsutnyttelsen i økonomien. Dette er viktig, men det er ansett for å være vanskelig å måle nøyaktig fra måned til måned.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.