RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende sterke forbrukstall fra USA

Sist oppdatert:
Tallene for det amerikanske forbruket og husholdningenes inntekter var sterkere enn ventet for oktober. Spareraten er den laveste siden 2001
Det viser tall publisert i ettermiddag.

Det amerikanske privat forbruket økte med hele 0,7 prosent i oktober, som er klart sterkere enn ventet. Konsensus lå på pluss 0,4 prosent. Økning i september på 0,6 prosent forble urevidert.

Husholdningenes inntekter steg med 0,6 prosent, mot ventet 0,5 prosent. Dette er det høyeste nivået siden mai i år. I september var veksten på 0,2 prosent.

Tallene førte til at den amerikanske spareraten falt til det laveste nivået siden 2001. Av tilgjengelig inntekt gikk kun 0,2 prosent til sparing, mot 0,3 prosent i september.

Dette er Private income/spending - USA:

Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere