RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende stort fall i råoljelagrene(Ny)

Sist oppdatert:
De amerikanske råoljelagrene falt med hele 6,4 fat pr. dag ifølge Department of Energy i forrige uke, mens API melder et fall 3,3 millioner fat
Nytt: Oljeprisutviklingen, siste avsnitt

Det var ventet et fall på mellom 2 og 3 millioner fat, ifølge estimater innhentet av CBS MarketWatch. Ifølge DOE er Råoljelagrene nå på 272,3 millioner, som er 13,4 prosent under samme periode i fjor. Tallene fra American Petroleum Institute viser at lagrene ved utgangen av uken, som endte 10. januar, var på 272,2 millioner fat.

Det amerikanske energidepartementet skriver i kommentarene til den ukentlige rapporten at råoljelagrene nå ligger rett over det nedre operasjonelle nivået.

Ifølge DOE så har importen av olje ligget på 8,4 millioner fat pr. dag de siste fire ukene, noe som er omkring 400.000 fat lavere enn i samme periode i fjor.

Bensinlagrene økte mer enn ventet i forrige uke. Ifølge DOE økte lagrene med hele 5,8 millioner fat til 215,6 millioner fat, og ligger nå 1 prosent over samme periode i fjor. Det var ventet en økning på 2-3 millioner fat.

Når det gjelder destillatlagrene så økte de med 2,6 millioner fat til 132,3 millioner fat, og er nå 7,2 prosent lavere enn i samme periode i fjor. Det var ventet en økning på en halv million fat.

Lagrene av destillater og bensinlagrene er de nå nær henholdsvis midten og den øvre enden av det normale intervallet for denne perioden av året.

Prisen på Brentolje for levering i februar falt etter lagerrapportene ble publisert i ettermiddag. Kontrakten lå på 31 dollar pr. fat da tallene ble publisert, og ligger tre kvarter senere på 30,77 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere