RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overraskende tillitsfall i Tyskland

Sist oppdatert:
Tillitsindeksen for det tyske næringslivet falt overraskende til det laveste nivået på 18 måneder i mars etter oljeprisoppgang og styrket euro
Det viser Ifo-indeksen publisert i dag.

Tillitsindeksen falt fra 95,4 i februar til overraskende svake 94 i mars. Ifølge en rundspørring foretatt av Bloomberg News blant 43 økonomer og analytikere var det ventet en flat utvikling.

Blant hovedårsakene som analytikerne trekker for å forklare fallet er det kraftig økningen i oljeprisen, og euroens styrking relativt til dollaren før de siste par dagenes dollarstyrking.

Indeksen for hvordan det tyske næringslivet vurderer dagens situasjon falt fra 94,5 til 93,3 fra februar til mars. Indeksen for tilliten til fremtiden falt fra 96,4 til 94,6, ifølge Ifo.


Ifo-indeksen - Tyskland

Ifo-indeksen publiseres av forskningsinstitusjonen Ifo Institut. Hver måned spørres lederne av mer enn 7.000 bedrifter i Tyskland om situasjonen nå og planer fremover. Fra denne spørreundersøkelsen utledes Ifo-indeksen.

Det tallet som omtales som Ifo-indeksen heter egentlig Ifo Geschäftsklima.

Det oppgis to tall, ett for det tidligere Øst-Tyskland, og ett for vest. Det er stort sett indeksen for det vestlige Tyskland som markedet legger vekt på.

Tallene som oppgis er sesongjustert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere