RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overrasket innbruddstyven – ble truet med skrutrekker

Foto: Erik Berge (Østlands-Posten)
Sist oppdatert:
Tidlig torsdag morgen våknet Christ André Aakre (23) i leiligheten sin i Kvelde av lyder han forsto ikke skulle være der.

- Jeg sto opp, og da jeg kom ut av soverommet oppdaget jeg at ytterdøren sto åpen. Så hørte jeg lydene igjen, denne gang var et rom i andre etasje i leiligheten, forteller Chris André Aakre til Østlands-Posten

Aakre gikk opp trappen, og da hørte han at en person forsvant inn på et av rommene i andre etasje.

- Jeg forsøkte å åpne døren, men personen som var i rommet holdt igjen. Etter en stund klarte jeg imidlertid å få opp døren. Da sto jeg ansikt til ansikt med en maskert mann, for teller Aakre.

Mannen inne i rommet hadde på seg en maske som dekket hele ansiktet, og Aakre tok umiddelbart tak i mannen.

- Det ble et basketak inne på rommet, men plutselig trakk mannen fram en skrutrekker som han truet meg med. Da valgte jeg å trekke meg unna. I det øyeblikket benyttet mannen sjansen til å løpe forbi meg, og forsvant ut ytterdøren.

Chris André Aakre løp etter inntrengeren, men mistet kontakten med han raskt. I stedet gikk han inn igjen i huset, der hans venninne ventet inne på soverommet, og ringte til politiet.

Flere patruljer kom til stedet, og det ble satt i gang hundesøk etter inntrengeren. Undersøkelser i leiligheten viste at flere ting var stjålet. En playstation, en lommebok med blant annet bankkort, og flere esker med medisiner var forsvunnet.

- Jeg tror mannen hadde en annen person som ventet på han med bil. I alle fall forsvant han utrolig raskt fra stedet, sier Aakre.

Noen timer etter hendelsen er 23-åringen fortsatt rystet etter det som skjedde.

- Jeg ble utrolig skremt, men klarte heldigvis å holde hodet kaldt. Jeg er fortsatt skremt, men føler meg rolig nå. Jeg har fått veldig god hjelp fra politiet, men er redd jeg kommer til å få traumer i ettertid. Dessverre har jeg få opplysninger å gi om mannen fordi han var maskert, men jeg håper politiet klarer å få tak i han, sier Aakre til Østlands-Posten.

Politiet opplyser overfor avisen at innbruddstyven bar på en sort og hvit bag, og at han hadde skrutrekkeren i hånden da han løp fra stedet. Utover det har politiet foreløpig få opplysninger om mannen.

Jørn Lier Horst ved politiet i Larvik bekrefter at politiet nå jakter på gjerningsmannen, blant annet med hundepatruljer.

Les flere saker i Østlands-Posten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere