Overrasket innbruddstyven – ble truet med skrutrekker

Foto: Erik Berge (Østlands-Posten)

Tidlig torsdag morgen våknet Christ André Aakre (23) i leiligheten sin i Kvelde av lyder han forsto ikke skulle være der.

02.09.10 11:21

- Jeg sto opp, og da jeg kom ut av soverommet oppdaget jeg at ytterdøren sto åpen. Så hørte jeg lydene igjen, denne gang var et rom i andre etasje i leiligheten, forteller Chris André Aakre til Østlands-Posten

Aakre gikk opp trappen, og da hørte han at en person forsvant inn på et av rommene i andre etasje.

- Jeg forsøkte å åpne døren, men personen som var i rommet holdt igjen. Etter en stund klarte jeg imidlertid å få opp døren. Da sto jeg ansikt til ansikt med en maskert mann, for teller Aakre.

Mannen inne i rommet hadde på seg en maske som dekket hele ansiktet, og Aakre tok umiddelbart tak i mannen.

- Det ble et basketak inne på rommet, men plutselig trakk mannen fram en skrutrekker som han truet meg med. Da valgte jeg å trekke meg unna. I det øyeblikket benyttet mannen sjansen til å løpe forbi meg, og forsvant ut ytterdøren.

Chris André Aakre løp etter inntrengeren, men mistet kontakten med han raskt. I stedet gikk han inn igjen i huset, der hans venninne ventet inne på soverommet, og ringte til politiet.

Flere patruljer kom til stedet, og det ble satt i gang hundesøk etter inntrengeren. Undersøkelser i leiligheten viste at flere ting var stjålet. En playstation, en lommebok med blant annet bankkort, og flere esker med medisiner var forsvunnet.

- Jeg tror mannen hadde en annen person som ventet på han med bil. I alle fall forsvant han utrolig raskt fra stedet, sier Aakre.

Noen timer etter hendelsen er 23-åringen fortsatt rystet etter det som skjedde.

- Jeg ble utrolig skremt, men klarte heldigvis å holde hodet kaldt. Jeg er fortsatt skremt, men føler meg rolig nå. Jeg har fått veldig god hjelp fra politiet, men er redd jeg kommer til å få traumer i ettertid. Dessverre har jeg få opplysninger å gi om mannen fordi han var maskert, men jeg håper politiet klarer å få tak i han, sier Aakre til Østlands-Posten.

Politiet opplyser overfor avisen at innbruddstyven bar på en sort og hvit bag, og at han hadde skrutrekkeren i hånden da han løp fra stedet. Utover det har politiet foreløpig få opplysninger om mannen.

Jørn Lier Horst ved politiet i Larvik bekrefter at politiet nå jakter på gjerningsmannen, blant annet med hundepatruljer.

Les flere saker i Østlands-Posten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.