RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overrasket over at fortrolig rapport ble lagt fram i retten

Kinshasa (NTB-Peter Tálos): Den konfidensielle rapporten om Joshua Frenchs helsetilstand ble lagt fram like før dommen mot nordmannen skulle leses opp i retten tirsdag. Dermed ønsket dommeren enda noen dager på vurdere utfallet av drapssaken.

- Vi var kjent med at det kunne komme noe nytt i retten i dag, men at det var denne rapporten som er konfidensiell, visste vi ikke, sier UDs spesialutsending Kai Eide etter at retten er hevet tirsdag. Rapporten beskriver i detalj helsesituasjonen for nordmannen i detaljerte ordelag.

Tre timer etter at retten var hevet, møtte UDs spesialutsending Kai Eide pressen på et hotell i Kinshasa. Han sier at det ikke var kjent for norske myndigheter at den medisinske rapporten, som ble utformet i januar, skulle legges fram i retten.

Rapporten ble oversendt til domstolen av den norske generalkonsulen mandag, men er kjent av kongolesiske myndigheter fra før. Brevet inneholder en medisinsk rapport om Joshua French som er utformet i dagene før domsavsigelse og som konkluderer med at han har utviklet en stressrelatert lidelse og at han nå er i en ekstremt sårbar situasjon.

- Når rapporten først ble framlagt slik den ble, synes jeg det er bra at dommeren valgte å avsette hele tre dager for å studere den. Det er et viktig dokument, et konfidensielt dokument, ment for behandling av Joshua French. Men når rapporten først kommer fram, er det riktig at det blir brukt et par dager til, sier Eide. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere