Gå til sidens hovedinnhold

Overskrift: Takk Pappa. Vi tar kampen nå

Sjokket traff oss som lyn fra klar himmel på mandag.

Minneord om Kurt Oddekalv sendt Nettavisen av hans barn.

Vår kjære pappa dro helt uventet videre til nye jaktmarker.

Tro mot det han elsket døde pappa i forsøket på å redde hunden til vår yngste søster Mathilde, fra å drukne under isen. Hunden «Kompis» ble også med han videre som følge på reisen.

Den enorme støtten og kjærligheten vi mottar nå har vært helt overveldende. Vi setter stor pris på det, men har ikke emosjonell kapasitet til å respondere nå. Vi tar med oss all støtten inn i den veldig vanskelige tiden som kommer.

Atter en gang får vi bekreftet at pappa har betydd ufattelig mye for veldig mange i samfunnet vårt. Både høyt og lavt.

«Kurt’n» var kjent som en flammende engasjert, uredd og klartalende miljøkriger med høy integritet.

«Who dares win» var hans motto, og det levde han etter til sitt ytterste. En tøffere mann har vi fremdeles til gode å møte.

Men vi barna, kjenner han også like mye som en eventyrer, sjømann, jeger, cowboy, designer, nysgjerrigper, fiskefant, spøkefugl og en sjeldent kunnskapsrik og dyktig håndtverker.

Kurt var kjærlig, sterk og tilstedeværende som far. En strålende lærer.

Han var også en like hengiven bestefar og hadde stor glede av å få dele sin kunnskap, kjærlighet og nysgjerrighet til naturen med neste generasjon Oddekalv. Sine barnebarn, Viljar og Gard.

Vi ser også nå at vi har delt pappa med så utrolig mange flere enn vi klarte å fatte. Vi mottar nå støtteerklæringer fra folk i hele verden.

En ting som er viktig for oss og pappa at folk skal vite er at alt pappa gjorde, gjorde han fordi han elsket. Alle handlingene hadde sitt utspring i en intens og ekte kjærlighet til naturen, dyr og mennesker - og symbiosen de imellom. Pappa skjønte tidligere enn de fleste at alt han elsket er truet. Noe det fortsatt er.

Han elsket planeten og alle som lever her. Deg også, som leser dette. Pappa stod opp hver morgen for å forsvare det han elsket.

Han gjorde det med en intens styrke og et mot som ikke har sin like. Hele livet.

Det beste dere kan gjøre for Kurt og oss nå, er å la hans historie og innsats inspirere dere til å gjøre noe selv. Handlinger som er bra for planeten, dyrene eller et annet menneske.

«Operasjon: Redd verden» kan bare lykkes ved at vi samarbeider for å gjøre at verden slik vi kjenner den blir bevart.

Det trodde hvertfall han og det gjør vi også. Pappa er vel et solid bevis på at en person ikke kan løse alle disse utfordringene vi nå står ovenfor - alene, men at en person faktisk kan gjøre en stor forskjell.

Du vil alltid være en ekte helt, pappa Kurt.

Takk.

For alt du gjorde for verden, samfunnet og oss.

Hvil i fred kjære pappa.

Vi tar kampen videre.

Fra dine barn

Mathilde, Gyda, Odin og Ruben

Kommentarer til denne saken