*Nettavisen* Nyheter.

Overtar etter Torsdagsklubben

Foto: Cathrine Holden/SIDE2

Silje Stang er tilbake på tv-skjermen i høst, som programleder for «9 av 10» - et statistikk-program som etter sigende skal bli morsom.

18.08.06 10:08

(SIDE2): Radioprogramlederen har tidligere gjort stor suksess både med «Torsdagsklubben» og som gjesteprogramleder i «Idol».

Tønne og Lyngbø som kapteiner
Nå blir hun snart å se på skjermen igjen. 19. oktober starter en ny humoristisk panelquiz på TV 2, med Silje som programleder.

Se bildespesial nede i saken

Lisa Tønne og Dagfinn Lyngbø skal være lagkapteiner i programmet «9 av 10 nordmenn». Med seg skal de ha gjester, som har kjappe replikker og velsmurt snakketøy i orden. Så morsomt blir det at Lyngbø og Tønne ikke er i tvil om hvor morsomt det vil bli.

- I og med at vi har så god tid blir det sinnsykt vittig. Da har vi god tid til å planlegge, og så bare smeller vi til, sier Dagfinn Lyngbø til Side2.

- Vi har en del navn på listen over gjester, men det er litt usikkert hvem som er bekreftet. Jeg tror Linn Skåber kommer innom, og Bjarte Hjelmeland. Det blir morsomme mennesker med kjappereplikker. Folk som har noe å by på, sier Tønne og Lyngbø.

De unge og freshe
Sammen med makker Lisa Tønne er han i Bergen for å lansere det nye TV 2-programmet. Quiz-showet tar utgangspunkt i meningsmålinger og statistikker - alt fra hva nordmenn mener om viktige samfunnsspørsmål, til kjendisers IQ og brystmål.

- Vi skal tippe på hva som er den mest aktuelle nyhetssaken siste uken og diverse statistikk og småfakta. Og så er det jo en konkurranse oppi dette. Et panelshow som minner litt om «Nytt på nytt». Det er mye bra statistikker i verden, sier Lyngbø.

- Kan dere nevne et godt eksempel på gode statistikker?

- Én av to blir stoppet i sikkerhetskontrollen på flyplassen. Og det var meg, fleiper Lisa Tønne.

- De tenkte sikkert: «nå er det ikke mannfolka til muslimista som har bomber på seg. Nå er'e kvinnfolka og, så sjekk veska hennes», flirer Lisa Tønne.

Serien skal klokken 22.30 om torsdagskveldene - en sendeslot Silje Stang kjenner fra tiden med «Torsdagsklubben».

- Da har de eldste og de yngste lagt seg, mens de unge og freshe fortsatt er våkne, sier Dagfinn Lyngbø med overbevisende knipsebevegelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.