RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overture toppet estimatene

Sist oppdatert:
Websøkemotor og annonseselskapet Overture Services måtte se resultatet falle i andre kvartal som følge av økte kostnader. Selskapet kjøpte tidligere i år Fasts internettsøkemotor
Overture kan vise til en vekst i omsetning på hele 74 prosent i andre kvartal til 265,3 millioner dollar, men klarte ikke å øke resultatet, som falt fra 17,5 millioner andre kvartal i fjor til 7,6 millioner dollar. Grunnen er en sterk økning i selskapets kostnader, spesielt andelen av Overture annonseinntekter som de må dele med sine partnere. Den økte med 108 prosent.

Resultatet på 12 pr. aksje var likevel godt over analytikernes forventninger, som ifølge estimater innhentet av Reuters, lå på 6 cent pr. aksje.

Overture kjøpte tidligere i år norske Fasts søkemotor for internett, og vil om kort tid bli et datterselskap i internettgiganten Yahoo, som kjøper Overture for 1,6 milliarder dollar.

Overture-aksjen steg 15 cent til 24,30 dollar pr. aksje i etterbørshandel i USA i går kveld.

Yahoo og Microsofts MSN er Overture viktigste kunder, og utgjorde 63 prosent av inntektene i kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere