RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overvåk hjemmet med mobilen i påsken

Sist oppdatert:
Lurer du på hvordan det står til hjemme mens du er på påsketur? Sjekk med mobiltelefonen!

Hva skjer egentlig hjemme hos deg når naboen har sagt ja til å vanne blomstene? Nå kan du sjekke om vedkommende morer seg med dypdykk i nattbordskuffen din, bruker tannbørsten din til intimhygiene eller krafser med fete fingre på CD-platene dine.

Det finnes flere metoder for den som vil fjernovervåke hjemmet. Du kan kjøpe dyre overvåkingskameraer og benke deg ned foran en PC med bredbåndstilknytning, eller du kan velge enklere løsninger som ikke koster riktig så mye.

Her er tre rimelige alternativer:

Slingbox
Har du et eldre videokamera kan du koble det til en Slingbox (les test). Slingboxen koster 2.499 kroner og er ikke egentlig ment for videoovervåkning. Men siden du kan knytte opp til 3 kilder til en vanlig Slingbox har du mulighet forbåde TV-titting og kameraovervåking.

Plasser kameraet i nærheten av Slingboksen og koble det til. Sett det på i monitormodus (hvis ikke slår det seg av etter kort tid) og du kan når som helst få bildet fra kameraet sendt ”live” til mobiltelefonen eller en PC med nettforbindelse.

Ulempen er at du må ha et kamera som du ikke skal ha med på påskeferien, du trenger Slingbox, og om du skal se bildet på en mobiltelefon må du også ha en Windows-mobil. Programvaren til mobilen får du bare på de amerikanske nettsidene til Sling Media, og du får bare tilgang til en prøveversjon. Foreløpig er det ikke åpnet for salg av mobilprogrammet utenfor USA.

Web-kamera
Et annet rimelig alternativ er å la web-kameraet være tilknyttet PC-en din mens du er borte. Ved å legge inn en serverprogramvare på PC-en kan du logge deg på fra utsiden og se bildene fra kameraet ditt. Til dette kan du for eksempel bruke ORB, som er et gratis program.

Fordelen med denne løsningen er at du også kan bruke programvare som tar opp filmklipp til PC-en. Det finnes billige programmer (gratis også, om du er litt kyndig) som gjør at opptaket starter automatisk om noe beveger seg foran kameraet.

Ulempen er at PC-en må stå på mens du er borte.

Mobilkamera
En tredje løsning er å installere et overvåkningsprogram på en mobiltelefon, og så plassere mobiltelefonen på et egnet sted med kameraet rettet mot punktet du vil overvåke. Da vil mobiltelefonen kunne knipse bilder eller filmsnutter av personer som kommer inn i kameraets synsfelt, og videresende informasjonen til deg som MMS.

Nokia Observation Camera
Nokia Observation Camera

Fordelen med denne løsningen er at den er rimelig, og at du slipper å sjekke i tide og utide. Om noe skjer får du nemlig beskjed på telefonen med det samme.

Det finnes også rimeligere overvåkningskameraer med mobilfunksjonalitet. Ett slikt er Nokia Observation Camera, som i tillegg til å ha bevegelsessensor også kan varsle om strømbrudd og for høye temperaturer. Kameraet har IR-lys som gjør at det kan ta bilder av uvedkommende i stummende mørke. Bilder eller filmklipp sendes som MMS til mobilen din og/eller til en selvvalgt e-postadresse.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere