RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overvåker anti-IS-demonstrasjon utenfor Stortinget

Politiet vurderte først om de kurdiske anti-IS-demonstrantene skulle fjernes, men det var greit for Stortinget at de oppholdt seg der, så nå avventer politiet situasjonen.
Politiet vurderte først om de kurdiske anti-IS-demonstrantene skulle fjernes, men det var greit for Stortinget at de oppholdt seg der, så nå avventer politiet situasjonen. Foto: Ole Eikeland (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Politiet i Oslo rykket like før midnatt ut til Stortinget med flere patruljer etter at nærmere 100 personer samlet seg til en ulovlig demonstrasjon.

- De demonstrerer mot IS, forteller operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om den ulovlige demonstrasjonen klokken 23.33 mandag kveld. Demonstrasjonen skal fortsette hele natt til tirsdag.

- De har samlet seg på Løvebakken. Vi vurderte først om de skulle fjernes, men det var greit for Stortinget at de oppholdt seg der, så da avventer vi situasjonen. Ved 2-tiden fikk de mat og dyner. Det hele går pent og pyntelig for seg, sier operasjonslederen.

Demonstrantene som vifter med kurdiske flagg, fordømmer det de mener er Tyrkias støtte til Den islamske staten (IS) og maner til støtte for den strategisk viktige grensebyen Ayn al-Arab, som kurderne kaller Kobani, som er i ferd med å erobres av IS.

Byens 160.000 kurdiske innbyggere har de siste ukene flyktet over grensen til Tyrkia, mens den kurdiske YPG-militsen forsøker å stanse IS-soldatenes framrykking.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere