Gå til sidens hovedinnhold

Overvåker barna med mobiltelefonen

Det norske firmaet AutoZeek har utviklet teknologi som gjør det mulig for foreldre å vite nøyaktig hvor barna er ved hjelp av en mobiltelefon. Datatilsynet er kritisk.

- Vi anbefaler helt klart at dette produktet ikke blir utbredt til alminnelig bruk, sier informasjonssjef Ove Skåra i Datatilsynet til VG.

For 120 kroner i måneden får foreldrene tilgang til AutoZeeks tjenester på internett. Foreldrene kan logge seg inn på et elektronisk kart og se hvor poden (eller mobiltelefonen hans) befinner seg. De kan også motta en tekstmelding om ungen ikke holder seg innenfor et definert område.

Datatilsynet presiserer at denne tjenesten ikke er ulovlig, men mener foreldrene bør finne andre måter å kontrollere barna sine på.

AutoZeek på sin side fremhever at systemet er utviklet som et sikkerhetsprodukt. Barnet vil jevnlig motta en tekstmelding med informasjon om at vedkommende blir posisjonert, og vil ha anledning til å melde seg av tjenesten ved hjelp av SMS.

- Det er meningen at systemet skal brukes i full enighet mellom foreldre og barn, sier Per-Arne Ellefsen i AutoZeek til VG.

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley