RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overvåket ytterliggående algeriere i Norge

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Flere personer med tilknytning til terrorgrupper i Nord-Afrika, ble for noen år siden overvåket av Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Norge.

Ifølge Aftenposten skal flere av de personene som ble overvåket av PST den gangen, fortsatt være aktive i det norske ekstremistiske miljøet.

Det var i 2005 at tre algeriske menn ble pågrepet i Italia, mistenkt for terrorisme. De var da i ferd med å reise tilbake til Norge der PST hadde overvåket to av dem i samarbeid med italiensk sikkerhetspoliti.

De ble i 2005 knyttet til salafist-gruppen GSPC, som hadde nære relasjoner til terrorgruppen Al-Qaida i det islamske Maghreb (AQIM), som Mokhtar Belmokhtar var med i til like før jul. Han har dannet sin egen gruppe, Blodets undertegnere, som har tatt på seg ansvaret for angrepet mot gassanlegget i In Aménas.

De to algeriske mennene ble dømt til seks års fengsel i Italia i 2006.

Flere personer som ble kartlagt under spaningen av de to mellom 2004 og 2005, er fortsatt er aktive i Norge, skriver Aftenposten.

Informasjonssjef Martin Bernsen i PST bekrefter samarbeidet med italiensk politi i 2005, men er veldig ordknapp når han skal kommentere om det fortsatt kan finnes celler i Norge med tilknytning til terroristene i Algerie.

- Det finnes ekstreme grupper i Norge som vi har fokus på, er hans kommentar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere