*Nettavisen* Nyheter.

Overvåkningsvideo sjokkerer: Slått ned for å ha stoppet seksuell trakassering

DREPT: Den 23 år gamle lærerstudenten Tuğçe Albayrak ble slått ned og døde av skadene hun fikk etter at hun stanset tre unge menn fra å sex-trakassere to tenåringsjenter.

Tuğçe Albayrak (23) ble slått ned for å ha stoppet seksuell trakassering mot tenåringsjenter.

02.12.14 14:39

Overvåkningsbilder viser hvordan den 23 år gamle lærerstudenten Tuğçe Albayrak ble slått ned utenfor en McDonalds-restaurant i midten av november. Legene konstaterte brudd på hjerneskallen og store blødninger. Hun våknet aldri igjen etter volden.

En 18 år gammel mann er siktet for volden som førte til at Albayrak mistet livet. Han ble raskt pågrepet og har erkjent forholdene.


Bakgrunnen for angrepet på 23-åringen var at hun så en gruppe på tre unge menn som sex-trakasserte to tenåringsjenter inne på en McDonalds-restaurant i den tyske byen Offenbach, og at hun grep inn for å stoppe det.

Overvåkningsvideo fanget opp volden
De tre mennene forlot restauranten, men sa til Albayrak at «vi ses ute». Da Albayrak kom ut for å gå hjem, ble hun slått hardt i ansiktet av den unge mannen. I tillegg til det harde slaget, falt hun også hardt mot asfalten. Slik videoen til den tyske avisen Bild under viser:

HTML EMBED


Frigjøringen av videoen ble fordømt av Albayraks familie, og har skapt sterke reaksjoner i Tyskland.

Fant de to tenåringsjentene
Det var forrige onsdag at den modige kvinnen sovnet stille inn på sykehus, etter at familien valgte å stenge av de livgivende maskinene som hadde holdt liv i den unge kvinnen i to uker.

Tyskland og store deler av resten av verden hyller Tuğçe Albayrak. Fredag var tusenvis av mennesker var samlet utenfor sykehuset - som en siste hyllest til den tapre kvinnen. Hun begraves onsdag.

De to jentene som 23-åringen reddet fra de tre mennene har tysk politi nå funnet fram til, ifølge den tyske avisen. Deres forklaringer vil bli sentrale i etterforskningen av saken, og senere i retten.

Den foreløpige obduksjonsrapporten skal vise at 23-åringen døde av stump vold mot hodet. Men ifølge politiet skal det ikke være klart om det var slaget eller fallet som var årsaken til de livstruende skadene hun fikk.

Klikk på bildet for å forstørre.

HYLLES: 23-åringen Tuğçe Albayrak har fått heltestatus i Tyskland etter sitt inngripen mot tre menn som sex-trakasserte to tenåringsjenter. Foto: Scanpix

Klikk på bildet for å forstørre.

ENGASJERTE: Flere tusen mennesker var fredag samlet utenfor sykehuset i Offenbach for å minnes Tugce Albayrak. Foto: Michael Probst (Ap)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag