RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overvekt ingen barnehindring

Sist oppdatert:
En ny studie viser at overvektige har like store sjanser for å lykkes med assistert befruktning.

(SIDE2): En ny skotsk studie slår fast at overvektige kvinner har like store sjanser til å lykkes med assistert befruktning som normalvektige.

Men allikevel skal overvektige rådes til å gå ned i vekt på grunn av den store risikoen for komplikasjoner som kan oppstå. Det melder BBCNews .

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Det viser seg at alder er en viktigere faktor enn vekt.

Større dose
Forskningen ble gjort på 1700 kvinner som gikk igjennom sin første runde med assistert befruktning mellom 1997 og 2006 i Aberdeen. 28 prosent var overvektige, åtte prosent led av fedme og fem prosent ble klassifisert som sykelig fete med en BMI på over 35.

Ingen betydningsfulle ulikheter ble funnet mellom gruppene verken på positivt svar på graviditetstesten, i selve graviditeten eller under fødselen.

Det viste seg at det heller ikke kostet mer helsekroner for overvektige gravide å føde enn for normalvektige. Men en større andel av de overvektige kvinnene aborterte og de trengte en større dose med medisiner for å stimulere eggstokkene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Alder viktigere enn vekt
- Det viser seg at alder spiller en større rolle enn vekt. Men alle overvektige bør rådes til å gå ned i vekt, sa studieleder Dr. Abha Maheshwari. Hun la til at behandling allikevel ikke bør nektes på grunn av overvekt alene.

Professor Adam Balen, en ekspert på forplantningsmedisin ved Leeds Teaching Hospitals mente på sin side at overvektige kvinner ikke er like fruktbare.

- Hvis man ser på data så er det ikke tvil om at overvekt har en sterk effekt på fruktbarheten, men at dette kan løses ved hjelp av medisiner som stimulerer fruktbarheten. Men risikoen for abortering er høyere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere