RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overvekter aksjer, men ikke norske

Sist oppdatert:
Nordea Fondene og Per Egeland liker aksjer, men ikke de norske. Les fondets markedssyn her
Nordea Fondene er ute med en ny rapport over fondets markedssyn i februar. Rapporten viser at fondet beholder sin overvekt i aksjemarkedet.

- Aksjemarkedene er fortsatt attraktivt priset. Vår verdsettelsesmodell indikerer at rabatten på det amerikanske markedet er 4 prosent slik at vi forventer omtrent 10 prosents avkastning ut året. Dette medfører at vi fastholder vår overvekt på aksjer. Vi undervekter fortsatt obligasjoner da disse fortsatt er høyt priset, heter det i rapporten til Nordea-kundene.

Per Egeland & Co. i Nordea Fondene liker imidlertid internasjonale aksjer fremfor norske.

- Vi fortsetter å foretrekke internasjonale aksjer fremfor norske aksjer selv om vi innser at en fortsatt høy oljepris vil være godt for det norske aksjemarked, skriver fondet, som dermed har ligget feil i synet på det norske markedet ved starten av året.

- Selv om det europeiske markedet steg mer enn USA og Japan i februar så er Europa fortsatt mer attraktivt priset enn de øvrige regionene, skriver Nordea Fondene i rapporten.

Og det heter videre:

- Den relative avkastningen til det norske aksjemarkedet versus internasjonale aksjer vil nok fortsatt bli styrt av oljeprisen. Med en stabilisering eller svekkelse av oljeprisen, vil nok det norske markedet ha vanskelig for å fortsette den sterke outperformancen.

En gjennomgang av sektorer viser at teknologi er den dyreste sektoren, mens finans er den rimeligste.

- Selv om de lange rentene steg i februar, er aksjemarkedet mer attraktivt enn rentemarkedet, heter det i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere