Overvektig? Test selv

Er du undervektig, normal eller overvektig? Test deg selv.

01.10.09 14:24

BMI er en forkortelse for Body Mass Index. På norsk kalles dette for kroppsmasseindeks. Denne måleenheten angir forholdet mellom vekt og høyde etter formelen BMI=kroppsvekt (kg) / (kroppslengde*kroppslengde (m) ).

Flere ulike målemetoder
Det finnes mange ulike metoder for måling av kroppsstørrelse og kroppsfett. Felles for alle disse metodene er at de har sine begrensninger. Kroppsmasseindeks er den mest brukte av disse metodene. Det er WHO som har utarbeidet klassifikasjonene som brukes for kroppsmasseindeks.

Sjekk din BMI
Svakheten ved kroppsmasseindeks er at metoden ikke skiller mellom fett og muskelmasse. I tillegg er det mye som tyder på at opphopning av fett rundt magen, såkalt bukfedme, også utgjør en risikofaktor som ikke kommer tydelig nok frem ved bruk av kroppsmasseindeks.

Likevel anbefales det at kroppsmasseindeks fortsatt bør brukes som metode for måling av kroppsstørrelse/klassifisering av vekt.

Du kan selv sjekke din BMI på Fedonklubben.nos forside. Det gjør du ved å følge lenken under. Som registrert medlem hos Fedonklubben kan du få eksperthjelp til en varig vektnedgang.

Den perfekte kropp?
Spørsmålet om hva som er perfekt og ikke er det vanskelig å slå i bordet med et fasitspørsmål på.

Forskere ved University College London og Newcastle University kom i fjor frem til at en kvinnes perfekte BMI er 20,85. Ifølge forskerne hadde kvinnene med dette forholdet mellom høyde og vekt får mye enklere draget enn tynnere kvinner.

Da disse tallene ble publisert sommeren 2005 ble flere kjente kvinners BMI lagt frem sammen med dem. Kate Winslet hadde da ifølge forskerne det perfekte forholdet mellom høyde og vekt.

Victoria Beckham og Elizabeth Hurley var langt unna med BMI på henholdsvis 17,5 og 16.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.