RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Overveldende støtte til Obamas helsereformer

Washington (NTB-Reuters) President Barack Obama får overveldende støtte til sine varslede helsereformer, viser en fersk meningsmåling.

Nærmere 50 millioner amerikanere er i dag uten helseforsikring og mange av dem vil få store problemer om de rammes av helseplager og må betale regningene til private helseforetak.

Obama har lovet omfattende reformer og begynner nå det møysommelige arbeidet med å bygge opp en offentlig styrt ordning for helseforsikring i USA. Han har et overveldende flertall av velgerne i ryggen.

Hele 85 prosent av de spurte ønsker en omfattende helsereform, og de aller fleste av dem er villige til å betale mer i skatt for å sikre at alle får nødvendig helseforsikring, viser en meningsmåling utført for The New York Times og CBS News.

72 prosent støtter opprettelsen av en statlig forsikringsordning som skal konkurrere med dagens private Medicare-ordning, mens 20 prosent sier at de er imot dette. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere